Friluftsfrämjandet på Lida

Friluftsfrämjandet är ofta på Lida och håller aktiviteter för vuxna och barn.

I kalendern lägger vi upp information om kommande aktiviteter.

Skogsmulle och hans vänner, Laxe, Fjällfina och Nova har alla sina egna stigar på Lida Friluftsgård. Det är Friluftsfrämjandets sagobetonade naturstigar, Skogsmulle och hans vänner, är anpassade för de små barnen och är 300-700 m långa. Här kan barnen tillsammans med sina föräldrar eller ledare ta sig runt på stigarna och med alla sinnen uppleva naturens förtrollning och lära sig värna om vår natur.

Friluftsfrämjandet har en nystartat verksamhet inom Naturparkour. På Lida Friluftsgård finns en nybyggd Naturparkourpark som invigdes den 19 maj 2018. Parken har byggs i samarbete mellan Lida Frilfuftsgård och Friluftsfrämjandet. I kalendern läggs ledarledda aktiviteter upp för dig som vill testa på eller lära dig mer om Naturparkour.

Skogsmulles Hjulspår är en stig där det går att ta sig fram både med barnvagn och rullstol för den som annars inte kan ta sig fram så lätt i skogsterrängen. Texthäfte med information om stationerna utmed stigarna kan köpas på Lida Värdshus för 10 kr.

Historia

Friluftsgården startades av dåvarande Skid- och friluftsfrämjandet, idag Friluftsfrämjandet, redan på 1930-talet. Skogsmulles skapare Gösta Frohm var då intendent på Lida.

1941 friköpte Skid- och friluftsfrämjandet marken av Riksten. Byggnaden som idag rymmer Lida värdshus stod färdig 1946 byggdes på initiativ av Gösta Frohm och ritades av Ralph Erskine.

Kontakt

Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Botkyrka

Tel: 0705-225 262 (Hélène Lagerlöf, ordf. lokalavd)

Gröndalsvägen 12A

147 30 TUMBA

Äventyrsvandring med skattjakt med Friluftsfrämjandet Botkyrka

Följ med på Friluftsfrämjandets äventyrsvandring på Skogsmullestigen. Vi letar skatter och berättar om vad vi får göra och inte göra i naturen.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev