Utemat och bastumat med Jens Linder

Inspireras av utematlagning med Jens Linder, känd från Dagens Nyheter och Historieätarna. På Lida Friluftsfest tillagar Jens över öppen eld och serverar rätterna för avsmakning. Har du någonsin provat bastumat? Var med på en unik mat- och bastuupplevelse när Jens lagar mat i den vedeldade bastun vid sjön. 

Under Lida Friluftsfest kan du inspireras av den entusiastiske matjournalisten Jens Linder till matlagning som passar ute i naturen. Jens visar olika rätter som tillagas över öppen eld och serverar rätterna för avsmakning. Dessutom kan du vara med på en unik mat- och bastuupplevelse när Jens lagar mat i den vedeldade bastun vid sjön. Njut av en skön bastu och förhöj upplevelsen med bastumat signerat en äkta bastufantast.

Jens visar och pratar utematlagning över öppen eld vid stora grillplatsen. Passa på att inspireras till nya rätter som variation till den vanliga grillkorven. Få tips och lär dig om utemat samtidigt som du får i dig något gott!

8 juni

Utematlagning vid grillen kl. 11-14

Slögrillat sidfläsk

Rimmad kycklingklubba

Marinerad tofu

Rätterna serveras med svensk bbq-sås och krämig vårsallad på majrova, rädisor och bröd

Pris per portion 100 kr

Bastu och mat kl. 15-19

Har du någonsin provat att äta mat i bastun? Jens Linder är en tvättäkta bastufantast och tillsammans med sitt matkunnande har inspirerats till att ta fram rätter som passar extra bra i eller efter bastuvärmen. Följ med på en annorlunda bastuupplevelse, ta ett skönt bastubad i vår vedeldade bastu vid vattnet och förhöj känslan med mat signerat en äkta bastufantast. 

Pris kr 140 kr, bastu och mat ingår. 

Smörgåsar med gravad gös och finsk ementhaler på finskt rågbröd (2 st)

Stort glas rabarber- och krusbärssaft

Bastubulle

Drop-in, ingen föranmälan behövs. 

Jens Linder är en av Sveriges ledande matjournalister. Han skriver reportage och skapar recept i bland annat Dagens Nyheter och Gourmet. Han var tidigare restaurangkock och arbetade på allt från gamla stadshotell och skärgårdsbåtar till stjärnkrogar, från Tranås till London. Han har gjorts sig känd för att i populär form behandla särpräglad mat och dolda traditioner. Favoritkök är det svenska, det finska, det etiopiska och det koreanska. Han tar deltagit i teveproduktioner som ”Historieätarna” och håller kurser i syrning, såsning och koreansk mat. Just nu skriver han en bok om bastu som ska komma ut i september i år.

Jens har gett ut tiotalet kokböcker. De senaste verken är kokboken Andra långkok, ljudboken Från krusbärskräm till Kimchi (Storytel) och Krusbärsboken (tillsammans med Martin Ragnar).

Prenumerera på vårt nyhetsbrev