Nyheter

Avstängd bro i Harbro motionsspår

Ett träd har fallit i Harbro motionsspår och orsakat skador på stora bron. Av säkerhetsskäl är bron avstängd tillsvidare i väntan på besiktning. Motionsspår som påverkas av avstängningen är lila, svart-vita, grön-vita, och det gröna.

Prova på Naturparkour med Friluftsfrämjandet

Lördag den 6 oktober har du chans att testa Naturparkour med ledare från Friluftsfrämjandet.

Friluftsfrämjandets Familjedag med Skogsmulleloppet

Friluftsfrämjandet i Botkyrka arrangerar en heldag med aktiviteter, Skogsmullelopp, naturpyssel, pinnbröd och mycket mer.

Lida Friluftsfest 15 september

Välkommen ut på Friluftsfest! Den 15 september fylls Lida med massor av roliga aktiviteter för hela familjen. Lida Friluftsfest är en dag då vi firar friluftslivet och den aktiva fritiden.

Ny uppdatering från Länsstyrelsen

Eldningsförbudet hävt

Idag meddelade Länsstyrelsen följande:

Länsstyrelsen upphäver eldningsförbudet i Stockholms län

Länsstyrelsen har i dag beslutat att upphäva eldningsförbudet i Stockholms län. Förbudet upphör att gälla från och med onsdagen den 15 augusti 2018 klockan 14.00. Fire ban in Stockholm County expires August 15th, 2 pm.

Bedömningen att häva eldningsförbudet är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster.

Fortfarande ska eldning genomföras på ett uppenbart säkert sätt och under stor försiktighet. Kan inte detta tillgodoses avråder räddningstjänsterna från eldning även om eldningsförbud inte gäller i länet. All eldning sker på eget ansvar.

Observera lokala bestämmelser angående eldning.

Vi kommer att förse våra grillplatser med ved till helgen. Men, fortfarande gäller största försiktighet vid grillning. Det är inte mycket väta som kommit och prognoserna visar inte några stora mängder.

Tack för att ni skött detta så bra under denna period!

Eldningsförbud

Gäller även iordningställda grillplatser

Eldningsförbudet som infördes igår inbegriper även iordningsställda grillplatser. Innebär totalt eldningsförbud här på Lida Friluftsgård

Läs mer här:

https://www.sbff.se/aktuellt/eldningsforbud3/

Seeda dig till Lidingöloppet digitalt på Lida

aktiv, traillöpning

Ska du springa terrängloppet Lidingöloppet i höst och satsar på en snabb tid? Nu kan du seeda dig digitalt på Lida, helt på egen hand när formen känns rätt. Två varv i det gröna spåret 7,6 km är banan som gäller. Tjänsten lanseras av Lidingöloppet och Racefox.

Nu utökar TCS Lidingöloppet och Racefox möjligheterna att seeda dig på egen hand till fler ställen i Stockholmsområdet.

För att få stå i en startgrupp lite längre fram, kan du seeda dig till TCS Lidingöloppet. Seedningen baseras på dina resultat i olika löplopp, samt på tidigare resultat i Lidingöloppet. Nu finns ett sätt till. I höstas lanserade Racefox möjligheten att seeda sig genom att springa sista milen från Grönsta gärde – när som helst! Nu läggs fler ställen till och du kan nu göra ditt eget seedningslopp på Lida genom att springa två varv på gröna slingan (7,6 km) på Lida Friluftsområde. 

Läs pressmeddelandet på Lidingöloppets hemsida.

Rundflyg helikopter

Följ med på helikoptertur över Lidas omgivningar. HeliAir Sweden tar dig på en spännande rundtur. Drop-in, ingen platsbokning behövs. Fotografering tillåten

Den 16 juli kör HeliAir Sweden helikopterturer över Lida Friluftsgård. 

Vuxna 300 kr - Barn 300 kr

HeliAir Sweden i samarbete med Lida Friluftsgård

Öppettider för Lida Värdshus och Accropark i midsommar

Lida Värdshus och Accropark har stängt på midsommarafton och midsommardagen 22-23 juni. Söndag 24 juni är det öppet som vanligt. Trevlig midsommar!

​Eldningsförbud

Nu har vi haft det varmt och skönt så länge att Eldningsförbud införts i Sthlm län

Nu har vi haft det varmt och skönt så länge att Eldningsförbud införts i Sthlm län.
Du får använda grillkol på våra iordningsställda grillplatser. Vi lägger inte ut någon ved och engångsgrillar är givetvis, som vanligt, förbjudna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev