Nyheter

Lida upphandlar Värdshus, café och konferens

Vill du driva Lida Värdshus restaurang och konferens? Nu startar upphandlingen för Lida Värdshus restaurang-, café och konferensverksamhet. 

Lida Friluftsgård och Upplev Botkyrka AB startar nu upphandlingen för att finna en entreprenör som från våren 2020 driver Lida Värdshus samt strandcafé, konferensverksamhet och temporärt boende. Anbudstiden kommer att pågå fram till och med 2019-12-02.

Entreprenören förväntas, tillsammans med Lida Friluftsgård, vara med och utveckla verksamheten på Lida för att fortsatt vara ett betydande regionalt besöksmål där matupplevelsen en viktig del.

Mer information om upphandlingen och möjlighet att ta del av handlingar, klicka här.

Hyr SUP och kajak på Lida

I sommar kan du hyra SUP-brädor och kajak på Lida.

Njut av sommaren på sjön! 

Stand-up Paddle-brädor och kajaker är kul för både stora och små. 

Uthyrningen är öppen på helgerna i sommar mellan kl. 11.00 - 15.00 och du hittar den vid lilla stranden vid bryggan.

För aktuella öppettider, håll utkik i vår kalender och på Facebook.

Priser: 

125 kr/timme per SUP-bräda

250 kr/timme per kajak.

Betalning endast med Swish.

Flytväst ingår i priset, finns från 30 kg och uppåt.

Ny Tobakslag från 1 juli 2019

Från och med den 1 juli 2019 träder den nya tobakslagen i kraft. Den innebär att blir förbjudet att röka på uteserveringar, vid entréer och inhägnade områden på Lida Friluftsgård.

Den nya tobakslagen är rikstäckande och gäller från och med den 1 juli 2019. På Lida Friluftsgård innebär lagen att uteserveringen vid Lida Värdshus, Friluftsgolfen, uteplatsen vid Naturport och stora grillhuset på gräsytan blir helt rökfria. Dessutom är det inte tillåtet att röka vid entréerna till byggnaderna på området. 

Eftersom hela Lida är en allmän plats ber vi att rökning hålls på bekvämt avstånd till andra människor.

Tack för att du bidrar till en rökfri miljö på Lida!

Glad midsommar önskar Lida

På midsommarafton och midsommardagen 21-22 juni har Lida Värdshus och Accropark Höghöjdsbana stängt. Välkommen ut igen på söndag 23 juni och under hela sköna sommaren!

Eldningsförbud på Lida

lida

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i Stockholms län. Eldningsförbudet innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna fasta bränslen i naturen.

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i Stockholms län. Eldningsförbudet innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna fasta bränslen i naturen. Det är dock fortfarande tillåtet att grilla på fasta grillplatser.

Vill du grilla på Lida Friluftsgård går det alltså bra att använda våra uppställda grillplatser om du använder grillkol. Under eldningsförbudet lägger vi inte ut ved på grillplatserna. Det är inte tillåtet att grilla med engångsgrill på marken. Förbudet omfattar hela Stockholms län från och med klockan 17.00 den 26 juli 2019 och gäller tillsvidare.

Avstängd grillplats

På grund av skadegörelse är den stora grillplatsen under tak på gräsytan nedanför Lida Värdshus avstängd. Återställande har påbörjats och beräknas klart till helgen 11-12 maj.

Arbete på parkeringen

Under maj utförs markarbeten på parkeringen för att förbättra för fordon och besökare. 

Under denna tid är delar av parkeringen avstäng, parkera enligt skyltanvisningar och respektera avstängda områden. Arbetet beräknas vara klart under maj 2019.

Påskbuffé på Lida Värdshus

Njut av våren och påskledigheten hos oss. Under påskhelgen serverar Lida Värdshus en klassisk påskbuffé för stora som små. 

Lidas Lilla påskbuffé 

225 kr (125 kr för barn 4-12 år)

Långfredag, Påskafton och Påskdagen serverar vi påskbuffé 11.30-15.00

Kalla rätter

Hembakat bröd, vispat smör, olika ostar, olika sillar, hackad rödlök, gräddfil, dillslungad potatis, Ägghalvor med skagenröra, salami, kallskuret lamm, gravad  Lax m.m.

Varma rätter

Köttbullar, Kycklingklubbor, prinskorv, dillslungad potatis, rödbetssallad m.m.

Efteråt

Pannkakor, sylt, grädde, glass och godis

Boka på vardshuset@lida.nu eller 087784035

Säsongspremiär för Accropark Höghöjdsbana

Äntligen är det dags för en ny säsong uppe bland träden i Accropark Höghöjdsbana! Den 13 april öppnar parken för säsongen och håller öppet under hela påsklovet. Läs mer om öppettider, priser och de olika banorna här. Välkommen ut!

Lida stödjer Generation Pep

Nu är Lida en del i nätverket Generation Pep, som strävar efter att alla barn och unga ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Här kan du läsa mer om vårt samarbete.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev