Nyheter

Öppettider för Lida Värdshus och Accropark i midsommar

Lida Värdshus och Accropark har stängt på midsommarafton och midsommardagen 22-23 juni. Söndag 24 juni är det öppet som vanligt. Trevlig midsommar!

​Eldningsförbud

Nu har vi haft det varmt och skönt så länge att Eldningsförbud införts i Sthlm län

Nu har vi haft det varmt och skönt så länge att Eldningsförbud införts i Sthlm län.
Du får använda grillkol på våra iordningsställda grillplatser. Vi lägger inte ut någon ved och engångsgrillar är givetvis, som vanligt, förbjudna!

Pressmeddelande Unik Naturparkourpark invigs på Lida

I ett samarbete mellan Friluftsfrämjandet och Lida Friluftsgård byggs nu en Naturparkourpark som invigs den 19 maj 2018. Förhoppningen är att fler barn och unga ska tycka det är roligt att komma ut i naturen, genom den populära grenen.

Parkour är en av Sveriges snabbast växande sporter och nu finns också Naturparkour som en ny gren inom Friluftsfrämjandet. Det är som det låter: parkour, fast med extra fokus på att ta sig från punkt A till punkt B just i naturen, på ett så snabbt, kontrollerat och effektivt sätt som möjligt. Nu byggs en unik Naturparkourpark i trä på Lida som är anpassad för såväl barn och nybörjare som de avancerade utövarna. Under invigningen den 19 maj kommer det finnas tillfälle att prova på banan med hjälp av erfarna instruktörer från Friluftsfrämjandet

Naturparkourparken är gratis för alla 

– Vi vill utveckla Lida för dem som vill utöva en aktiv fritid. Vi ser en stor efterfrågan av platser i naturmiljö som lockar till spontanlek där barn, ungdomar och aktiva vuxna kan röra på sig. Samarbetet med Friluftsfrämjandet gör att vi kan erbjuda Naturparkour, en ny, spännande och växande sport, till alla. Det är mycket positivt för oss och går i linje med vårt uppdrag att utveckla Lida till en attraktiv plats att utöva ett aktivt friluftsliv på. Krister Kalte VD Lida/Upplev Botkyrka AB 

Naturparkour har redan börjat etableras i flera av Friluftsfrämjandets lokalavdelningar runt om i landet – och tagits emot med öppna armar. 

– Naturparkour lockar verkligen människor i alla åldrar, men främst barn och ungdomar. Det fina med naturparkour är att alla tränar efter sina egna förutsättningar. Vi tar tillvara på varandras olikheter och inspireras av varandra oavsett ”nivå”. Att vi tillsammans nu kunnat skapa Naturparkourparken på Lida känns fantastiskt – här kommer det sprudla av rörelseglädje framöver och förhoppningsvis också skapa en livslång kärlek till naturen, säger Susanne Ripa, projektledare på Friluftsfrämjandet.

Parken invigs den 19 maj 2018 med aktiviteter som prova-på, tips och tricks från instruktörer och andra spännande aktiviteter. Invigningen arrangeras på Lida Friluftsgård av Friluftsfrämjandet lokalavdelning i Botkyrka. 

– För oss i Botkyrka lokalavdelning ger Naturparkourparken en fantastisk möjlighet att erbjuda våra medlemmar och Lida Friluftsgårds övriga besökare ett bredare utbud av äventyr. Vår förhoppning är att vi nu även kan locka ungdomarna till vår verksamhet samtidigt som barnen också får nya spännande rörelseutmaningar, Hélène Lagerlöf, Ordförande Friluftsfrämjandet i Botkyrka.

Info om Naturparkour 

Naturparkour är parkour ute i naturen och bygger på rörelseglädje och gemenskap. Grundfilosofin inom parkour handlar om att se varje hinder som en möjlighet till utveckling. Parkour innehåller rörelsetekniker för att ta sig över, under och förbi det som kommer i ens väg och med Naturparkour vill vi synliggöra naturen som arena för den populära träningsformen och inspirera fler att ta sig ut i naturen och uppmuntra till rörelse. 

Info om Lida Friluftsgård 

Lida är den stadsnära skogen, en plats där man både kan finna lugnet och det enkla äventyret. På Lida finns motions- och vandringsspår, stigcykling, höghöjdsbana, badplats, skidbacke, friluftsgolf och plogade naturisar. Här finns också övernattningsstugor, vindskydd och grillplatser samt värdshus och konferensanläggning. Lida Friluftsgård ligger i Botkyrka Kommun och drivs och utvecklas av Upplev Botkyrka AB, ett bolag som ägs av Botkyrka Kommun. www.lida.nu, Lida på Facebook @Lida.Friluftsgard och Instagram @lidafrilufsgard 

Info om Friluftsfrämjandet 

Friluftsfrämjandet erbjuder Sveriges största utbud av friluftsaktiviteter och verkar för en attraktiv och hållbar friluftsmiljö. Sedan 1892 har organisationen guidat människor till små och stora äventyr. Friluftsfrämjandet vill att så många som möjligt ska upptäcka vår fantastiska natur, kunna dela glädjen med friluftslivet med andra, utvecklas utan prestationskrav och vistas i naturen under trygga former. Vi har aktiviteter för alla åldrar och årstider runt om i hela landet. Läs mer på www.friluftsframjandet.se.

Kontakt: Lida Friluftsgård: Julia Jernberg, Marknads- och Kommunikationsansvarig, 08-599 071 04, julia.jernberg@hagelby.se 

Botkyrka Lokalavdelning Friluftsfrämjandet: Héléne Lagerlöf, ordförande, 0705-22 52 62, helene.lagerlof@friluftsrframjandet.se 

Friluftsfrämjandet: Susanne Ripa, Projektledare, 072-142 22 38, susanne.ripa@friluftsframjandet.se

Invigning av Lida Naturparkourpark 19 maj

Älskar du att klättra, hoppa, krypa och röra på kroppen och vill upptäcka naturen på ett nytt sätt? Naturparkour handlar om att ta sig fram i skogen på ett lekfullt och roligt sätt. Naturparkour passar såväl liten som stor. 19 maj invigs Lida Naturparkourpark, välkommen ut!

Öppningshelg för Accropark på Lida Friluftsgård

Lördag 14 april öppnar höghöjdsbanan Accropark för säsongen. Öppet hela helgen, kl.10-18 lördag-söndag. Välkommen ut!

Lördag 14 april öppnar höghöjdsbanan Accropark för säsongen, ett äventyr för hela familjen! Klättra, balansera och åk linbana mellan träden på Lida Friluftsgård. Accropark är öppet lördag-söndag kl. 10-18. Ingen bokning behövs, drop-in.
Läs mer här för mer information om priser, tider och annat som kan vara bra att veta inför besöket.

Lida Värdshus är öppet och serverar lunchbuffé och fika mellan kl. 10-16.
Lida Friluftsgolf öppnar också i helgen, klubbor finns att hyra inne på Lida Värdshus.

Välkommen ut!

Fira Valborg på Lida Friluftsgård

familjeaktivitet, valborg

På Valborg firar vi traditionsenligt med brasa, körsång och aktiviteter, se hela programmet här. Brasan tänds kl. 20.30. Lida Värdshus serverar Valborgsmeny från kl. 17.00.
Välkomna våren på Lida Friluftsgård, Välkommen ut!

Fira påsken med Påskbuffé på Lida Värdshus

Njut av påskhelgen och våren med Lidas Lilla Påskbuffé på Lida Värdshus

Under påskhelgen serverar Lida Värdshus en Påskbuffé för stora som små. Buffén serveras Från Skärtorsdag till och med Påskdagen mellan kl 11.00-15.00.

Hos oss finns tid att njuta tillsammans av god mat, naturen och påskledigheten. 

Välkommen ut!

Pris 195 kr för vuxna, 95 kr för barn.
Boka bord på vardshuset@lida.nu eller 08-7784035


MENY LIDAS LILLA PÅSKBUFFÉ

Kalla rätter: Hembakat bröd, smör, olika ostar, olika sillar, hackad rödlök, gräddfil, kokt potatis, ägghalvor med skagenröra, salami, kallskuren rostbiff med pepparrotskräm, lufttorkad skinka, lax 

Varma rätter: Köttbullar, kycklingklubbor, lammstek, prinskorv, kokt potatis och rödbetssallad 

Efterrätt: Pannkakor med sylt och grädde, glass och godis 

Lida Värdshus, Naturport, K2 Gym och skidlift stängda 8 mars

Under dagen genomför Vattenfall ett planerat underhållsarbete och verksamheterna är då stängda. Belysning av skidspåren kvällstid berörs inte. Naturport och K2 Gym öppnar igen kl 14.00. Lida Värdshus och skidliften är stängda hela dagen och öppnar igen på fredag 9 mars.

Njut av vintern på Lida Friluftsgård

barnens friluftsgård

Pulkaåkning, längdskidor, skridskor och skidbacke, här finns det aktiviteter som räcker hela vintern!

Fortfarande finns det snö i mängder så njut av en vinterhelg hos oss! Här finns aktiviteter för hela familjen - pulkaåkning, längdskidor, skridskor, skidbacken har den perfekta lutningen för de första plogsvängarna och liften är gratis. Ta med matsäck, grilla korv eller njut av lunch och en kopp varm choklad på Lida Värdshus. Det enkla vinteräventyret finns på Lida Friluftsgård.Välkommen ut!

Skidbacken öppnar lördag 17 februari

Nu är det riktig vinter ute hos oss, skridskospåren är plogade på sjön, längdskidspåret har finfint före och skidbacken öppnar till helgen. Och så pulkabacken såklart. Det enkla vinteräventyret för hela familjen. Välkommen ut!

På lördag öppnar vi skidbacken på Lida Friluftsgård!
Skidbacken är preparerad i den övre delen med den perfekta lutningen för barn och nybörjare. 
Repliften är gratis och igång 10 - 16 lördag och söndag. Skiduthyrning (för barn och nybörjare) finns vid backen, pris för skidpaket är 75 kr/dag.

Vill du åka i backen under vardagar, säg till i Gårdskontoret eller i Värdshuset så sätter vi igång liften. 

Är ni en skolklass eller fritidsgrupp, hör gärna av er till Gårdskontoret innan ni kommer.

Välkommen ut!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev