Nyheter

Skogsmulleloppet 2017

Skogsmulle bjuder in alla förskolebarn till Skogsmulleloppet på Lida Friluftsgård.

Banan är c:a 200 meter lång och ingen tidtagning gäller. Alla som deltar får ett litet minne från dagen.
Gratis.

Anmälan vid startplatsen från kl. 13.30.

Arrangeras av Friluftsfrämjandet Botkyrka

För ytterligare detaljer, håll koll på facebook,  www.facebook.com/FriluftsframjandetBotkyrka.

Surfa utan vågor på Lida

surf, electrosurf, surfing

Electrosurf gästar Lida i augusti

Vi fortsätter med sommarens nyhet på Lida i samarbete med Electrosurf.
Under några dagar i augusti kan du hyra en elektrisk surfbräda och njuta av känslan av att surfa, utan vågor! Electrosurf passar stora som små, från 12 år (åldersgräns 16 år på full hastighet).

Datum:
Fredag 11 aug
Lördag 12 aug
Fredag 25 aug

Tid kl 10-17

Drop-in, ingen bokning behövs. Vill du förboka skickar du ett mejl till micke@electrosurf.se. Pris: 295 kr för 20 min

Allt du behöver är badkläder, instruktion, hyra av flytväst och våtdräkt ingår i priset.
Electrosurf håller till nere vid badstranden, vid bryggorna. Betalning sker på plats.

Välkommen!

Motionsspåren i Lida bland de bästa i Sverige

Läs artikeln i Mitt i Botkyrka/Salem

I tre månader reste Philip Persson och Oskar Jensen runt och testade motionsspår i Sveriges alla 290 kommuner. Nu presenterar de en topplista över landets 100 bästa spår. I dag har turen kommit till Lida friluftsgård i Botkyrka, på en mycket stark 12:e plats.

Här kan du läsa hela artikeln:

https://mitti.se/sport/halsa-och-motion/motionssparen-basta-sverige/?omrade=botkyrkasalem

Accropark

Opening week-end for the new season of AccroPark !


 Many modifications on the park, new sensations guaranteed ! The opening hours are the same : 10:00 - 18:00 50 kr discount per person during the first week-end. Come with friends and family to visit us !

See you soon !!!
Välkommen till Accropark !!!

Vattenskidskola 2017

Välkommen till Lida Waterski Camp 2017!

Lida Vattenskidklubb anordnar varje år en vattenskidskola, där du får lära dig grunderna inom vattenskidor och/eller wakeboard tillsammans med tränare. Skolan kommer att hållas under fyra dagar, vecka 26 med start på måndag. Vi kommer att hålla igång mellan 08.30 och 16.00 alla dagarna.
Priset för vattenskidskolan är 2500 kr. I detta ingår lån av utrustning och mellanmål (medtag egen lunch). I priset ingår även medlemskap + åkavgift för resterande delen av säsongen 2017 (normalpris ungdom 1050 kr) .

För att delta krävs att du är si...mkunnig och att du lämpligtvis är mellan 7 och 16 år. Läs mer om vår verksamhet på www.vattenskidor.nu.

Anmälan och frågor: skola@vattenskidor.nu

Vid anmälan ange: Elevens namn, adress, telefon, mailadress, födelsedatum (år/mån/dag-xxxx) och förälderkontakt inkl telefon dag/kväll.

Antalet platser är begränsade. Bekräftelse med inbetalningsdetaljer skickas ut vid anmälan och din plats blir reserverad först efter inbetald avgift.

Mvh Styrelsen Lida Vattenskidklubb

IFK Tumba SOK Nybörjarkurs i orientering

Nybörjarkurs i orientering för barn tillsammans med vuxen

Start: Torsdag 30 mars 2017, kl 18.00
Plats: Harbrostugan, Skyttbrinksvägen 2, Tumba

Klädsel: Träningsoverall med hela ben, oömma skor, typ gymnastik- eller fotbollsskor (ej stövlar och täckjacka).

Kostnad: Medlemskap i IFK Tumba SOK, 300 kronor.

Omfattning: Kursen omfattar perioden 30 april till 1 juni samt augusti-oktober, huvudsakligen torsdagar i Harbro, men också några andra platser och dagar. Inga förkunskaper krävs. Denna kurs vänder sig till barn födda mellan 2005 - 2009 som tillsammans med en vuxen får tillfälle att lära sig grunderna i orientering.

Anmälan och frågor till:

Mona Lif 072-305 30 72, lif.mona@gmail.com

(Ange i anmälan namn, adress, telnr, personnr)

Arrangör: IFK Tumba Skidor & Orientering 

                 Tumba Mälarhöjden OK

Semeldagen

Välkommen till Lida Värdshus

Finns gott om semlor idag. Titta upp på en kaffe & semla.

Längdskidskola för barn

IFK Tumba SOK/Tumba-Mälarhöjden OK

För vem? Barn/ungdom födda
2009 eller tidigare (grupper för ca 7-10 år eller 10-13 år). Om man inte kan hantera sin utrustning själv ska förälder vara med. Det finns även grupper för yngre barn (Skidkul, 4-7 år) och äldre ungdomar, där vi delar in efter färdigheter.

Plats: Vid IFK Tumba SOK:s klubbstuga – Harbrostugan (Skyttbrinksvägen 2). Alternativt på Lida om det finns konstsnö där och ingen natursnö vid Harbro.

När: Torsdagar kl 18 - ca 19:15 i januari-februari, med start 12 januari och avslutning 23 februari. Efter träningarna vid Harbrostugan finns det soppa o mackor till självkostnadspris!

Utrustning: Lämpliga kläder för skidåkning är ett underställ, ev. en tunn fleecetröja samt vindoverall el dylikt och tillräckligt varma handskar/vantar. Märk stavar/skidor med namn o telefonnummer. Kom tidigare om ni behöver vallningshjälp. Vid barmark: Löparskor och stavar (gärna något kortare).

Anmälan och frågor: Till olle.hjerne@gmail.com för skidskolan eller jakob@skogholm.com för skidkul (ange barnets namn och personnummer, föräldrarnamn, postadress, mailadress och telefonnummer, något kort om barnets skidvana för den som inte varit med tidigare).

Kostnad: Betala in 300 kr (=medlemsavgift, alternativt familjemedlemskap 700 kr) till IFK Tumba SOK, pg 337840-3.

Arrangör: IFK Tumba SOK/Tumba-Mälarhöjden OK

Löpande information, bla om vi har träningen vid Harbro eller Lida finns dagen innan på www.tmok.nu: Klotterplanket, http://tmok.nu/main/klotterplanket.aspx

VÄLKOMNA!          Olle Hjerne (0730-979090, olle.hjerne@gmail.com)

Kjell Ågren (0730-339012, agren.uttran@bredband.net)

Katinka Ruda (0730-569033, katinkaruda@yahoo.se)

Henrik Falk (Henrik.Falk@centerpartiet.se)

Jakob Skogholm (jakob@skogholm.com) - skidkul

Öppettider Jul & Nyår

I samband med dessa helger byter vi regi på Lida Värdshus

Imorgon, tisdag 20 dec, är Lida Värdshus endast öppet för julbordsgäster.

Torsdag 22 december är sista dagen före jul Lida Värdshus är öppet.

Söndag 25 december serveras Julottekaffe som vanligt.

Under kommande dagar flyttar Familjen Södervall ut och söndag 1 januari klockan 11.00 är Lars Österberg på plats och öppnar Lida Värdshus. Därefter ordinarie öppettider 10-17.

​Ny restauratör på Lida värdshus från årsskiftet

Från och med årsskiftet, närmre bestämt från och med nyårsdagen kommer Lida värdshus att drivas i ny regi med Lars Österberg som restauratör.

Lars Österberg är uppvuxen i Tullinge och bott där en större del av sitt liv. Idag bor han på Aspö i sitt egensnickrade timmerhus som nu i dagarna står klart. Tidigare har han arbetat för flertalet större matgrossister och i chefspositioner på bland annat IKEA och TallinkSilja.

Planen för Lida värdshus är att först och främst förvalta det Niklas och Lena har byggt upp under de senaste 9 åren så att mat och kvalitet håller hög nivå. 

Vi kommer att sats lite extra på fikat. Gott färskmalet kaffe och breddat utbud med espresso och cappuccino. Vi kommer också att investera i en konditorikyl så att man ska kunna unna sig något sött och gott efter maten. Även matutbudet kommer att breddas. Bland annat ska man efter årsskiftet kunna beställa en räksmörgås med tex färskjuice från Brämhults och eventuellt även ett glas Cava.

I och med ägarbytet finns planer på att tydligare lyfta fram möjligheten för bröllop och dop i och med Lidas vackra kyrka och knyta ett närmre och tydligt band till Friluftsfrämjandet och Mulle så att barn och familjer upptäcker den fina organisationen och upptäcker naturen! 

Lars hoppas att fler upptäcker denna fina oas med utsikt över sjön Getaren och med anor från 40-talet och att folk upptäcker vilka fina vandringsleder, skid- och motionsspår Lida erbjuder! De som kommer till Lida för första gången blir oftast väldigt förvånade över hur utbudet och hur vackert och harmoniskt det är här ute!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev