​Ny restauratör på Lida värdshus från årsskiftet

av Hanna Skogsmark

Från och med årsskiftet, närmre bestämt från och med nyårsdagen kommer Lida värdshus att drivas i ny regi med Lars Österberg som restauratör.

Lars Österberg är uppvuxen i Tullinge och bott där en större del av sitt liv. Idag bor han på Aspö i sitt egensnickrade timmerhus som nu i dagarna står klart. Tidigare har han arbetat för flertalet större matgrossister och i chefspositioner på bland annat IKEA och TallinkSilja.

Planen för Lida värdshus är att först och främst förvalta det Niklas och Lena har byggt upp under de senaste 9 åren så att mat och kvalitet håller hög nivå. 

Vi kommer att sats lite extra på fikat. Gott färskmalet kaffe och breddat utbud med espresso och cappuccino. Vi kommer också att investera i en konditorikyl så att man ska kunna unna sig något sött och gott efter maten. Även matutbudet kommer att breddas. Bland annat ska man efter årsskiftet kunna beställa en räksmörgås med tex färskjuice från Brämhults och eventuellt även ett glas Cava.

I och med ägarbytet finns planer på att tydligare lyfta fram möjligheten för bröllop och dop i och med Lidas vackra kyrka och knyta ett närmre och tydligt band till Friluftsfrämjandet och Mulle så att barn och familjer upptäcker den fina organisationen och upptäcker naturen! 

Lars hoppas att fler upptäcker denna fina oas med utsikt över sjön Getaren och med anor från 40-talet och att folk upptäcker vilka fina vandringsleder, skid- och motionsspår Lida erbjuder! De som kommer till Lida för första gången blir oftast väldigt förvånade över hur utbudet och hur vackert och harmoniskt det är här ute!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev