Nyheter

#rejsairosa för bröstcancerforskningen

Lidaloppet, rejsairosa

Oktober är tack vare Cancerfondens Rosa bandet-kampanj nu mer starkt förknippad med kampen mot bröstcancer. Den 23 oktober anordnar eldsjälarna på Tullinge hälsokälla Lidaloppet där vinsten går oavkortat till bröstcancerforskningen. Gå, spring eller jogga och stöd bröstcancerforskningen.

Bröstcancer är en av de vanligaste dödsorsakerna hos medelålders kvinnor i Sverige. Bröstcancer utgör 30% av all cancer som drabbar kvinnor och varje dag är det cirka 21 kvinnor som får denna sjukdom. Fler än 88 700 kvinnor lever idag med diagnosen bröstcancer i Sverige och tyvärr ökar antalet. Det är inte bara kvinnor som drabbas. Varje år är det ca 45 män som insjuknar i bröstcancer.Tack vare den cancerforskning, där just bröstcancerforskningen ligger i framkant idag, så har överlevnadsprocenten ökat markant de senaste åren. men det är fortfarande en lång väg att gå. Idag är den den relativa överlevnaden i sjukdomen tio år efter diagnosen 80%.

Sedan 2013 har arrangemanget Lidaloppet bidragit med medel till ideella organisationer men även forskning och utbildning. Förra året donerades ca 80 000 kr! Initiativtagare är Anna Ericson och Linda Illerstam. 

Lidaloppet har olika distanser att välja på som både kan gås, joggas och springas i en motions- eller tävlingsklass. Årets tema är #rejsairosa för att göra det lite mer till en fest och inte bara ett lopp så delar vi ut ett pris till bästa utklädnad.

Läs mer om Lidaloppet och anmäl dig på www.lidaloppet.se eller läs mer här på lida.nu

Prenumerera på vårt nyhetsbrev