Vandring

På Lida Friluftsgård finns miltals fina stigar och leder.

Sörmlandsleden passerar Lida Friluftsgård. Det finns vandringsleder till Tumba och Tullinge. 

Orange märkning är vandringsleder:

Lida - Brantbrink 5,2 km 

Lida - Storvreten 4,8 km

Lida - Harbro 6,6 km

Friluftsfrämjandets Äventyrsstig på ca 10 km har blå märkning och går runt sjön Getaren. Du bör köpa karta för 30 kr på Lida Värdshus innan du ger dig ut. Stigen är på vissa ställen utmanande med kuperade passager, glest markerad och inte röjd.

Skogsmullestigen, Fjällfinastigen, Laxestigen och Novastigen är Friluftsfrämjandets sagobetonade naturstigar mellan 300-700 m långa och är anpassade för de små barnen. Här kan barnen tillsammans med sina föräldrar eller ledare ta sig runt på stigarna och med alla sinnen uppleva naturens förtrollning och lära sig värna om vår natur. Texthäfte med information om stationerna utmed stigarna kan köpas på Lida Värdshus för 10 kr.

Skogsmulles Hjulspår är en stig där det går att ta sig fram både med barnvagn och rullstol för den som annars inte kan ta sig fram så lätt i skogsterrängen. Texthäfte med information om stationerna utmed stigarna kan köpas på Lida Värdshus för 10 kr.

Friluftsfrämjandets Sinnenas stig är en upplevelsepromenad i Lidaskogen. På Lida värdshus finns ett häfte som man kan ha med sig på vandringen som inspirationskälla. Häftet kostar 10 kr.

Idag på Lida
söndag 17 januari 2021

Prenumerera på vårt nyhetsbrev