Hitta vilse

Vilse är en pojke som lär barn hur de ska göra om de gått vilse. Han visar vad barnen ska göra för att klara sig och öka chansen att bli hittade välbehållna.

Många civilförsvarsföreningar har skapat Hitta Vilse-stigar i naturen där utbildning kan hållas i naturlig miljö. Kontakta Civilförsvarsförbundets verksamhetsledare så får du veta vem som håller kurser på din ort. Ni bör vara en grupp på minst 12 personer. 

En Hitta Vilse stig finns här på Lida Friluftsgård skapad av Botkyrka - Salems civilförsvarsförening. Bäst resultat ger kursen om barnen går den tillsammans med föräldrar eller andra vuxna anhöriga.

Varje år går cirka 700 barn vilse i naturen. Dessbättre hittas de flesta inom någon eller några timmar. Om du misstänker att det hänt ditt barn, ring 112 eller Polisen. Vänta inte! Det är viktigt att sökandet börjar snabbt. Var beredd på att svara på frågor om barnet. Dina svar behövs för att ge så många ledtrådar som möjligt till dem som ska leta. Stanna nära platsen där barnet försvann. Håll dig tillgänglig och var beredd på att svara på ytterligare frågor som kan dyka upp.

Läs mer om civilförsvarsföreningen och Hitta Vilse på www.civil.se/kurser/hitta-vilse

Idag på Lida
söndag 17 januari 2021

Barnens friluftsgård

Prenumerera på vårt nyhetsbrev