Stigar och leder för barn

Skogsmulle och hans vänner har egna stigar anpassade för barn. Missa dessutom inte Lilla nattstigen, en reflexbana för barn.

I år har vi en nyhet på Lida för alla barn som vill upptäcka Lida när mörkret lagt sig. Lilla nattstigen är en reflexbana för barn, ta varandra i hand och med ficklampa eller pannlampa försöker ni gissa vilka djur som lämnat spår längst stigen. Reflexerna hjälper er att hitta. En spännande avslutning på dagen när mörkret smyger på allt tidigare eller om ni övernattar på Lida. Stigen börjar strax efter Accropark och passar barn från ca 6 år (alltid i vuxens sällskap!). Stigen är ca 200 meter och knixig och lerig på sina ställen så ta på bra skor och gå försiktigt.

Skogsmulle och hans vänner, Laxe, Fjällfina och Nova har alla sina egna stigar på Lida Friluftsgård. Friluftsfrämjandets sagobetonade naturstigar är anpassade för de små barnen och är 300-700 m långa. En del stigar går genom skogens naturliga terräng och utmanar balansen. Andra stigar går på grusväg så att man enkelt kan ta sig fram med barnvagn eller rullstol. Här kan barnen tillsammans med sina föräldrar eller ledare ta sig runt på stigarna och med alla sinnen uppleva naturens förtrollning och lära sig värna om vår natur.

Om man följer Skogsmullestigen kommer man så småningom till ett härligt vindskydd. Belägen i en öppen glänta på hällstensmark är det här en härlig rastplats för hela familjen.

Skogsmulles Hjulspår är en stig där det går att ta sig fram både med barnvagn och rullstol för den som annars inte kan ta sig fram så lätt i skogsterrängen. Texthäfte med information om stationerna utmed stigarna kan köpas på Lida Värdshus för 10 kr.

Idag på Lida
onsdag 20 januari 2021

Barnens friluftsgård

Prenumerera på vårt nyhetsbrev