Praktiska kurser om friluftsliv och utrustning med Uteteknik

Vill du på ett säkert sätt kunna ge dig ut i naturen på egen hand utan guide? Med Utetekniks kurser på Lida Friluftsfest blir du förberedd på det viktigaste, så att du kan njuta mer och oroa dig mindre när du är ute.

Uteteknik är ett företag baserat i Farsta som håller kurser inom friluftsliv och kajakpaddling. Utgångspunkten för kurserna är att du ska ha roligt samtidigt som du lär dig precis det du behöver för att få en så bra tur som möjligt, oavsett om det gäller vandring i skog och i fjällen eller paddling. 

Under Lida Friluftsfest hålls det tre olika kurser som alla är gratis.

Första kursen handlar om karta och kompass samt vad du ska tänka på när du orienterar i naturen. Här går vi ut i skogen och lär oss även praktiskt. Den andra kursen tar upp enkel sjukvård och hur du kan packa ett bra första förband. På den sista kursen lär du dig om tält och kök och vad du kan tänka på i dina val när du ska köpa och använda dessa.

Alla kurser kommer gå två gånger under dagen så att du har en större chans att gå på de du vill. Uteteknik kommer att finnas på plats all övrig tid mellan 10-18 för frågor och funderingar.

10.30 - 11.15 – Karta och kompass med orientering

11.30 - 12.15 – Tält och kök – hur ska jag tänka vid köp och användning?

13.00 – 13.45 – Lättare sjukvård och vad kan jag ha i mitt första förband?

14.00 – 14.45 – Karta och kompass med orientering

15.00 – 15.45 – Tält och kök – hur ska jag tänka vid köp och användning?

16.00 – 16.45 – Lättare sjukvård och vad kan jag ha i mitt första förband?

För mer information om Utetekniks ordinarie kursutbud, besök www.uteteknik.se.

Vi ses där ute!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev