​Tai Chi med Tullinge Hälsokälla

Tai Chi är på en och samma gång gymnastik, meditation och Qi Gong. På Lida Friluftsfest håller Tullinge Hälsokälla i ett pass som ger dig en upplevelse som gör gott för hela dig.

Tai Chi är på en och samma gång gymnastik, meditation och Qi Gong. Grundövningen är den långsamma Tai Chi-formen, som är en flytande och obruten serie rörelser. Det kan kallas röreselsemeditation.

Tid:

11:30-12:30 i yogatältet. Instruktör Jessie gao

Under dagen kan du delta i ett lotteri där du bland annat kan vinna klippkort på Tullinge Hälsokälla som gäller för gruppträning, massage och pt.

Mer om Tai Chi:
I Tai Chi utförs rörelserna långsamt, mjukt och ändå kraftfullt, med avspänd kropp och avspänt sinne, men med djup koncentration, på ett sådant sätt att hela organismen stärks och balanseras. Genom att öka det fria flödet av Qi-energi arbetar Tai Chi på att återskapa balansen mellan människans fysiska, mentala och själsliga natur. Det motverkar stress och sjukdomar, leder till bättre hälsa och välbefinnande. Tai Chi Chuan, som är det fullständiga namnet, kan läras av alla oavsett kön, ålder och fysiska förutsättningar. (lånat från taichi.nu)

Om Tullinge Hälsokälla:
Vi startar regelbundet kurser och workshops i tai chi, pilates, yoga och annan träning. För bokning av träning samt behandling (naprapat, massör, zonterapeut m.m.) se vår hemsida, anmäl dig här!

Om Jessie:
Jessie Gao jobbar med holistiska hälsoprogram baserade på den 1000-åriga österländska filosofin och har undervisat och arbetat runt om i världen. Hon har skrivit många böcker och är en efterfrågad föreläsare. Läs gärna mer om Jessie på hennes hemsida: jessiegao.com

Lidaloppet är ett välgörenhetslopp till förmån för kvinnor med bröstcancer som arrangeras av Tullinge Hälsokälla. Årets lopp går den 21 oktober, anmäl dig på lidaloppet.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev