Vägen till ett enkelt och tillgängligt friluftsliv med Tuxer Active Families

Hur motiverar man familjen till ett aktivt liv utomhus? Och hur gör man naturen tillgänglig för familjemedlemmar med specialbehov? Det och mycket mer tar vi reda på när Tuxer kommer till Lida Friluftsfest. Konkreta tips blandas med praktiska lärdomar.

Vägen till ett enkelt och tillgängligt friluftsliv med Tuxers Active Families

Under Lida Friluftsfest håller Tuxer Active Families i ett antal inspirationsföreläsningar om hur du omvandlar skärmtid till naturtid, tips inför vandring med barn och konkreta packningsmetoder blandas med praktiska lärdomar som knivskola, lär dig bygga ett vindskydd och mycket mycket mer

Klädföretaget Tuxer samarbetar med barnfamiljer, kallad Active Families, för att skapa kollektioner med kvalitet och design anpassad för just den aktiva familjen. I deras vardag så kämpar dom, som alla andra, med att få livspusslet att gå ihop och försöker blanda in rörelseglädje i sin dagliga rutin. Men hur motiverar man familjen till ett aktivt liv utomhus? Och hur gör man naturen tillgänglig för familjemedlemmar med specialbehov? 

Det och mycket mer tar vi reda på när Tuxer kommer till Lida Friluftsfest. Active Families håller i kortare föreläsningar om hur man skapar ett tillgängligt friluftsliv – för alla. Konkreta tips blandas med praktiska lärdomar. 

Tider för Tuxers föreläsningar och workshops:

Kl. 11.00 "Så får du mindre skärmtid och mer naturtid!"

Kl. 12.00 "På tur med barn" – den fina linjen mellan katastrof och succé

Kl. 12.30 Workshop - Bushcraft med barn - Knivskola, vindskydd, A-bro och mycket mer.

Kl. 13.30 "Familjens grundläggande utrustning för stora och små vardagsäventyr"

Kl. 14.00 "Klä dig rätt efter väder och aktivitet" - en genomgång av lagrens vikt!

Kl. 15.00 Workshop - Spela "tråkbingo"!

Kl. 16.00 Stigcykling vuxna & barn - MomentsbyMary ger tips, tekniker och annat för att komma igång. Ta med egen cykel om du vill!

Gör intresseanmälan på tuxer.se/lida-friluftsfest

Prenumerera på vårt nyhetsbrev