Laga mat på stormkök och vandra säkert med Vandringsguiden.se

Att laga mat på stormkök är bra att kunna för alla som vill vara ute i naturen. Vandringsguiden.se håller i en workshop på Lida Friluftsfest med praktiska tips, menyförslag och smakmeny för hela familjen. Dessutom kan du se deras filmer om Säker vandring i Naturporten.

Workshop Kl. 14.00 - 15.00
Laga mat på stormkök!

Workshopen kommer ha ett begränsat antal deltagare på 25 personer, föranmälan krävs! 

Anmäl dig här

Här varvar vi teori med praktik och vårt mål är att du efter workshopen ska känna dig trygg med att själv planera och laga en måltid på stormkök. Du lär dig sätta upp och packa ihop ett stormkök, vad skillnaden samt för- och nackdelarna är med gas-, bensin- och spritkök samt vad en bör tänka på vid användande! 

Vi lär dig grunderna i att laga mat ute. Under workshopen lagar vi en enkel smakmeny tillsammans. Vi pratar om hur en planerar och komponerar en meny för exempelvis en utflyktsdag med familjen eller en helgvandring ute. Du får också med dig ett menyförslag för en helgvandring med matlagning på stormkök. 

Filmvisning av Vandringsguiden.se's utbildningsserie Säker vandring

Lär dig grunderna i vandring genom att titta på de tio avsnitten i vår miniserie Säker vandring. Varje avsnitt är ca 15 min långt. Filmerna ses i raststugan Naturporten under hela dagen.

Säker vandring är vår utbildningsserie om att vandra. Denna serie består av 10 avsnitt där du lär dig grunderna i allt du behöver veta för att planera en säker och skön vandring.

Vandringsguiden.se har tagit fram denna serie då vi vill hjälpa fler att våga sig ut på sin första vandring. För det är många som inte vågar just av okunskap. En vandring kan bestå av ren turglädje och det behöver inte vara så svårt om du bara lär dig grunderna.

Vi tycker samtidigt det är synd att många ger sig ut i fjällmiljö, som är lite mer utsatt miljö än låglands vandring, utan att kunna tillräckligt om ex. navigering. Att kunna läsa karta och använda kompass är viktigt ifall något oväntat skulle hända. Även att klä sig bra är viktigt om vädret slår om vilket det snabbt kan göra i fjällmiljö. Under 2017 hade fjällräddningen i Sverige rekordmånga uppdrag och flera av dem hade mest troligt hade kunnat undvikas om vandrarna hade varit mer förberedda. Det är också en av anledningarna till varför vi tycker att vår utbildningsserie är viktig och relevant. Så tillsammans med våra samarbetspartners Bergans och Friluftsfrämjandet presenterar vi här vår utbildningsserie Säker vandring. 

Vill du inte spendera dagen stillasittande inomhus? Då kan du också hitta filmerna på vandringsguiden.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev