Lidaloppet - spring för kampen mot bröstcancer

Lidaloppet har olika distanser att välja på som både kan promeneras, joggas och springas i en motions- eller tävlingsklass. 

2013 startades Lidaloppet på initiativ Anna Ericson och Linda Illerstam. Loppet organiseras i samarbete med Lida Friluftsgård och Bröstcancerorganisationen Amazona i Stockholm för att kunna bidra med medel till ideella organisationer som arbetar med stödjande insatser för personer som drabbats av bröstcancer och även till forskning och utbildning. 

Du kan anmäla dig till 2 olika distanser: 5 km på preparerad bana och 7,1 km trail Båda distanserna arrangeras i såväl motions- som tävlingsklass samt dam- och herrklass. Årets tema är Rejsa i Rosa och innebär att alla kläder och accessoarer är tillåtna så länge de är, ja just det: ROSA!  Bästa utklädnad utses under loppet och tilldelas ett fint pris!

Utöver loppen så finns det även en konstutställning, friluftsfrämjandets aktivitetsbana för barnen, utställare med diverse försäljning, buffé på värdshuset, föreläsningar och mycket annat att ta del av. 
Vinsten går oavkortat till bröstcancerforskning och ideella organisationer som arbetar med stödinsatser för bröstcancersjuka.

Läs mer om loppet och aktiviteter under dagen på www.lidaloppet.se och följ Lidaloppet på Facebook.

Under dagen har Lida idrottskyrka Öppen kyrka mellan 13.00-16.00 med musiker Anton Högberg och präst Christina Hofgren.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev