Stigcykling

Att njuta av att ta sig fram fort och smidigt fram i skogen på preparerade stigar. Det är vad stigcyklingen på Lida handlar om. Under april 2020 påbörjar vi arbetet med att göra stigcyklingen ännu roligare på Lida!

Det finns två stycken fasta slingor för stigcykling på Lida. En kortare, röd, som är tekniskt krävande, 4,7 km. En längre, grön, som ger dig konditionsträning, 7,1 km. Bägge börjar vid Tavla 1, spårcentralen. 

HYR MOUNTAINBIKE HÄR

Nu gör vi stigcyklingen roligare, bättre och snällare mot  naturen!

I april 2020 påbörjar vi arbetet på det gröna mountainbikespåret.  Vi bygger en hel del spång och träsektioner. Det gör att spåret kommer att bli jämnare i svårighetsgrad, ger mer flyt i åkningen och att en del passager blir lättare. Målet är att göra ett spår som är roligt och kittlande både för nybörjare och för dig som är van cyklist.

Arbetet innebär också att vi ger naturen en chans att återhämta sig bättre och materialet vi använder är helt igenom obehandlad trä.

Arbetet utförs på uppdrag av Lida Friluftsgård och  finansieras delvis med hjälp av Botkyrka Kommuns  Miljöenhet inom ramen för Botkyrkas Gröna värden.

Arbetet pågår på vissa delar av spåret, så var uppmärksam när du cyklar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stigcykling i skogen innebär att du hela tiden utsätts för nya utmaningar. Är backen för brant så du måste kliva av? Kan du köra över rötterna eller måste du åka runt dem? Är berghällen för hal efter regnet eller går det att köra snabbare? Mountainbike är en ren upplevelse!

Bägge slingorna är lagda av rutinerade Mountainbikecyklister från Tullinge SK. Tullinge SK står även som arrangör för vårt, sedan 2005, årligt återkommande långlopp på Mountainbike, Lida Loop. Du kan läsa mer om den tävlingen och om Tullinge SK på www.lidaloop.se

Läs mer om Mountainbikelopp på Lida!

Idag på Lida
söndag 17 januari 2021

Var aktiv

Prenumerera på vårt nyhetsbrev