Nyheter

Information från tävlingsledningen Bravura Ski Marathon

Tävlingsledningen för Bravura Ski Marathon informerar om snöläge och status för loppet.

Information från tävlingsledningen Bravura Stockholm Ski Marathon 2019

På grund av snöbrist är loppet uppskjutet till den 10 februari.

Våra 85 funktionärer är beredda att ge alla anmälda god service den 10 februari. 

Du läser det senaste här:

https://stockholmskimarathon.bravura.se/blog/

Tävlingsledningen

Längdskidskola för barn och ungdomar

IFK Tumba SOK/Tumba-Mälarhöjden OK arrangerar skidskola för barn och ungdomar på Harbro/Lida. Ta chansen att träna teknik och ha kul på skidor! Vid brist på snö anpassas träningen för barmark. Läs mer om anmälan och priser.

Välkommen till årets Längdskidskola för barn/ungdom

Plats: Vid Harbrostugan (Skyttbrinksvägen 2). Alternativt på Lida om det finns konstsnö där och ingen natursnö vid Harbro. 

När: Torsdagar kl 18:00 - ca 19:15 i januari-februari, med start 10 januari och avslutning 21 februari. 

Efter träningarna vid Harbrostugan finns det soppa & mackor till självkostnadspris + trevligt umgänge i klubbstugan! 

Utrustning: Lämpliga kläder för skidåkning är ett underställ, ev. en tunn fleecetröja samt tunn vindoverall (eller motsvarande), mössa och tillräckligt varma handskar/vantar. Märk stavar/skidor med namn o telefonnummer. Kom tidigare om ni behöver vallningshjälp. 
Vid barmark: Löparskor och stavar (gärna något kortare). 

Anmälan och frågor:        

Längdskidskolan äldre (född 2006-2008): Olle Hjerne (0730-979090, olle.hjerne@gmail.com      Längdskidskolan yngre (född 2009-2011): Katinka Ruda (0730-569033, katinkaruda@yahoo.se)    Skidkul (född 2011-): Jakob Skogholm (jakob@skogholm.com) 

Finns även träningar för äldre barn/ungdomar (olle.hjerne@gmail.com) 

Ange barnets namn och personnummer, föräldrarnamn, postadress, mailadress och telefonnummer och något om barnets skidvana för den som inte varit med tidigare. 

Betala in 300 kr (=medlemsavgift, alternativt familjemedlemskap 700 kr) till IFK Tumba SOK, pg 337840-3. 

Arrangör: IFK Tumba SOK/Tumba-Mälarhöjden OK 

Löpande information, bla om vi har träningen vid Harbro eller Lida finns dagen innan på www.tmok.nu. Kolla både ”Kalendern-8 dagar” och ”Klotterplanket”. 

VÄLKOMNA!

Öppettider Lida Värdshus under jul- och nyårshelgen

Lida Värdshus har stängt 23-25 december och den 31 december öppet till 14.00 . Övriga dagar är det öppet kl. 10-16 som vanligt. God Jul önskar Lida Värdshus!

Bron vid Harbro lagad

Bron vid Harbro är lagad och motionsspåren är åter öppna. Motionsspår som berörs är det lila, svart-vita, grön-vita, och det gröna. Välkommen ut!

Breddning av motionsspår

För tillfället pågår arbeten med att bredda det röda motionsspåret på Lida. Breddningen görs för att öka tillgängligheten, förbättra förutsättningarna för skidspår och öka tryggheten i spåren. Under arbetet är spåret avstängt.

Under tiden då arbetet pågår är det röda motionsspåret avstängt. För dig som vill springa eller promenera hänvisar vi till de andra motionsspåren vid Lida.
Arbetet påverkar även de delar av det röda Mountainbikespåret som korsar motionsspåret. Cyklister hänvisas till det gröna spåret, via detta går det även att cykla resterande del av det röda spåret. 

Observera att byggtrafik förekommer runt arbetsområdet. 

Arbetet beräknas vara klart inför vinterns skidsäsong.

Avstängd bro i Harbro motionsspår

Ett träd har fallit i Harbro motionsspår och orsakat skador på stora bron. Av säkerhetsskäl är bron avstängd tillsvidare i väntan på besiktning. Motionsspår som påverkas av avstängningen är lila, svart-vita, grön-vita, och det gröna.

Prova på Naturparkour med Friluftsfrämjandet

Lördag den 6 oktober har du chans att testa Naturparkour med ledare från Friluftsfrämjandet.

Friluftsfrämjandets Familjedag med Skogsmulleloppet

Friluftsfrämjandet i Botkyrka arrangerar en heldag med aktiviteter, Skogsmullelopp, naturpyssel, pinnbröd och mycket mer.

Lida Friluftsfest 15 september

Välkommen ut på Friluftsfest! Den 15 september fylls Lida med massor av roliga aktiviteter för hela familjen. Lida Friluftsfest är en dag då vi firar friluftslivet och den aktiva fritiden.

Ny uppdatering från Länsstyrelsen

Eldningsförbudet hävt

Idag meddelade Länsstyrelsen följande:

Länsstyrelsen upphäver eldningsförbudet i Stockholms län

Länsstyrelsen har i dag beslutat att upphäva eldningsförbudet i Stockholms län. Förbudet upphör att gälla från och med onsdagen den 15 augusti 2018 klockan 14.00. Fire ban in Stockholm County expires August 15th, 2 pm.

Bedömningen att häva eldningsförbudet är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster.

Fortfarande ska eldning genomföras på ett uppenbart säkert sätt och under stor försiktighet. Kan inte detta tillgodoses avråder räddningstjänsterna från eldning även om eldningsförbud inte gäller i länet. All eldning sker på eget ansvar.

Observera lokala bestämmelser angående eldning.

Vi kommer att förse våra grillplatser med ved till helgen. Men, fortfarande gäller största försiktighet vid grillning. Det är inte mycket väta som kommit och prognoserna visar inte några stora mängder.

Tack för att ni skött detta så bra under denna period!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev