Nyheter

Friluftsfrämjandets Familjedag med Skogsmulleloppet

Friluftsfrämjandet i Botkyrka arrangerar en heldag med aktiviteter, Skogsmullelopp, naturpyssel, pinnbröd och mycket mer.

Lida Friluftsfest 15 september

Välkommen ut på Friluftsfest! Den 15 september fylls Lida med massor av roliga aktiviteter för hela familjen. Lida Friluftsfest är en dag då vi firar friluftslivet och den aktiva fritiden.

Ny uppdatering från Länsstyrelsen

Eldningsförbudet hävt

Idag meddelade Länsstyrelsen följande:

Länsstyrelsen upphäver eldningsförbudet i Stockholms län

Länsstyrelsen har i dag beslutat att upphäva eldningsförbudet i Stockholms län. Förbudet upphör att gälla från och med onsdagen den 15 augusti 2018 klockan 14.00. Fire ban in Stockholm County expires August 15th, 2 pm.

Bedömningen att häva eldningsförbudet är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster.

Fortfarande ska eldning genomföras på ett uppenbart säkert sätt och under stor försiktighet. Kan inte detta tillgodoses avråder räddningstjänsterna från eldning även om eldningsförbud inte gäller i länet. All eldning sker på eget ansvar.

Observera lokala bestämmelser angående eldning.

Vi kommer att förse våra grillplatser med ved till helgen. Men, fortfarande gäller största försiktighet vid grillning. Det är inte mycket väta som kommit och prognoserna visar inte några stora mängder.

Tack för att ni skött detta så bra under denna period!

Eldningsförbud

Gäller även iordningställda grillplatser

Eldningsförbudet som infördes igår inbegriper även iordningsställda grillplatser. Innebär totalt eldningsförbud här på Lida Friluftsgård

Läs mer här:

https://www.sbff.se/aktuellt/eldningsforbud3/

Seeda dig till Lidingöloppet digitalt på Lida

aktiv, traillöpning

Ska du springa terrängloppet Lidingöloppet i höst och satsar på en snabb tid? Nu kan du seeda dig digitalt på Lida, helt på egen hand när formen känns rätt. Två varv i det gröna spåret 7,6 km är banan som gäller. Tjänsten lanseras av Lidingöloppet och Racefox.

Nu utökar TCS Lidingöloppet och Racefox möjligheterna att seeda dig på egen hand till fler ställen i Stockholmsområdet.

För att få stå i en startgrupp lite längre fram, kan du seeda dig till TCS Lidingöloppet. Seedningen baseras på dina resultat i olika löplopp, samt på tidigare resultat i Lidingöloppet. Nu finns ett sätt till. I höstas lanserade Racefox möjligheten att seeda sig genom att springa sista milen från Grönsta gärde – när som helst! Nu läggs fler ställen till och du kan nu göra ditt eget seedningslopp på Lida genom att springa två varv på gröna slingan (7,6 km) på Lida Friluftsområde. 

Läs pressmeddelandet på Lidingöloppets hemsida.

Rundflyg helikopter

Följ med på helikoptertur över Lidas omgivningar. HeliAir Sweden tar dig på en spännande rundtur. Drop-in, ingen platsbokning behövs. Fotografering tillåten

Den 16 juli kör HeliAir Sweden helikopterturer över Lida Friluftsgård. 

Vuxna 300 kr - Barn 300 kr

HeliAir Sweden i samarbete med Lida Friluftsgård

Öppettider för Lida Värdshus och Accropark i midsommar

Lida Värdshus och Accropark har stängt på midsommarafton och midsommardagen 22-23 juni. Söndag 24 juni är det öppet som vanligt. Trevlig midsommar!

​Eldningsförbud

Nu har vi haft det varmt och skönt så länge att Eldningsförbud införts i Sthlm län

Nu har vi haft det varmt och skönt så länge att Eldningsförbud införts i Sthlm län.
Du får använda grillkol på våra iordningsställda grillplatser. Vi lägger inte ut någon ved och engångsgrillar är givetvis, som vanligt, förbjudna!

Pressmeddelande Unik Naturparkourpark invigs på Lida

I ett samarbete mellan Friluftsfrämjandet och Lida Friluftsgård byggs nu en Naturparkourpark som invigs den 19 maj 2018. Förhoppningen är att fler barn och unga ska tycka det är roligt att komma ut i naturen, genom den populära grenen.

Parkour är en av Sveriges snabbast växande sporter och nu finns också Naturparkour som en ny gren inom Friluftsfrämjandet. Det är som det låter: parkour, fast med extra fokus på att ta sig från punkt A till punkt B just i naturen, på ett så snabbt, kontrollerat och effektivt sätt som möjligt. Nu byggs en unik Naturparkourpark i trä på Lida som är anpassad för såväl barn och nybörjare som de avancerade utövarna. Under invigningen den 19 maj kommer det finnas tillfälle att prova på banan med hjälp av erfarna instruktörer från Friluftsfrämjandet

Naturparkourparken är gratis för alla 

– Vi vill utveckla Lida för dem som vill utöva en aktiv fritid. Vi ser en stor efterfrågan av platser i naturmiljö som lockar till spontanlek där barn, ungdomar och aktiva vuxna kan röra på sig. Samarbetet med Friluftsfrämjandet gör att vi kan erbjuda Naturparkour, en ny, spännande och växande sport, till alla. Det är mycket positivt för oss och går i linje med vårt uppdrag att utveckla Lida till en attraktiv plats att utöva ett aktivt friluftsliv på. Krister Kalte VD Lida/Upplev Botkyrka AB 

Naturparkour har redan börjat etableras i flera av Friluftsfrämjandets lokalavdelningar runt om i landet – och tagits emot med öppna armar. 

– Naturparkour lockar verkligen människor i alla åldrar, men främst barn och ungdomar. Det fina med naturparkour är att alla tränar efter sina egna förutsättningar. Vi tar tillvara på varandras olikheter och inspireras av varandra oavsett ”nivå”. Att vi tillsammans nu kunnat skapa Naturparkourparken på Lida känns fantastiskt – här kommer det sprudla av rörelseglädje framöver och förhoppningsvis också skapa en livslång kärlek till naturen, säger Susanne Ripa, projektledare på Friluftsfrämjandet.

Parken invigs den 19 maj 2018 med aktiviteter som prova-på, tips och tricks från instruktörer och andra spännande aktiviteter. Invigningen arrangeras på Lida Friluftsgård av Friluftsfrämjandet lokalavdelning i Botkyrka. 

– För oss i Botkyrka lokalavdelning ger Naturparkourparken en fantastisk möjlighet att erbjuda våra medlemmar och Lida Friluftsgårds övriga besökare ett bredare utbud av äventyr. Vår förhoppning är att vi nu även kan locka ungdomarna till vår verksamhet samtidigt som barnen också får nya spännande rörelseutmaningar, Hélène Lagerlöf, Ordförande Friluftsfrämjandet i Botkyrka.

Info om Naturparkour 

Naturparkour är parkour ute i naturen och bygger på rörelseglädje och gemenskap. Grundfilosofin inom parkour handlar om att se varje hinder som en möjlighet till utveckling. Parkour innehåller rörelsetekniker för att ta sig över, under och förbi det som kommer i ens väg och med Naturparkour vill vi synliggöra naturen som arena för den populära träningsformen och inspirera fler att ta sig ut i naturen och uppmuntra till rörelse. 

Info om Lida Friluftsgård 

Lida är den stadsnära skogen, en plats där man både kan finna lugnet och det enkla äventyret. På Lida finns motions- och vandringsspår, stigcykling, höghöjdsbana, badplats, skidbacke, friluftsgolf och plogade naturisar. Här finns också övernattningsstugor, vindskydd och grillplatser samt värdshus och konferensanläggning. Lida Friluftsgård ligger i Botkyrka Kommun och drivs och utvecklas av Upplev Botkyrka AB, ett bolag som ägs av Botkyrka Kommun. www.lida.nu, Lida på Facebook @Lida.Friluftsgard och Instagram @lidafrilufsgard 

Info om Friluftsfrämjandet 

Friluftsfrämjandet erbjuder Sveriges största utbud av friluftsaktiviteter och verkar för en attraktiv och hållbar friluftsmiljö. Sedan 1892 har organisationen guidat människor till små och stora äventyr. Friluftsfrämjandet vill att så många som möjligt ska upptäcka vår fantastiska natur, kunna dela glädjen med friluftslivet med andra, utvecklas utan prestationskrav och vistas i naturen under trygga former. Vi har aktiviteter för alla åldrar och årstider runt om i hela landet. Läs mer på www.friluftsframjandet.se.

Kontakt: Lida Friluftsgård: Julia Jernberg, Marknads- och Kommunikationsansvarig, 08-599 071 04, julia.jernberg@hagelby.se 

Botkyrka Lokalavdelning Friluftsfrämjandet: Héléne Lagerlöf, ordförande, 0705-22 52 62, helene.lagerlof@friluftsrframjandet.se 

Friluftsfrämjandet: Susanne Ripa, Projektledare, 072-142 22 38, susanne.ripa@friluftsframjandet.se

Invigning av Lida Naturparkourpark 19 maj

Älskar du att klättra, hoppa, krypa och röra på kroppen och vill upptäcka naturen på ett nytt sätt? Naturparkour handlar om att ta sig fram i skogen på ett lekfullt och roligt sätt. Naturparkour passar såväl liten som stor. 19 maj invigs Lida Naturparkourpark, välkommen ut!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev