Friluftsgården och området

Lida Friluftsgård ligger vackert vid sjön Getaren 7 km söder om Tullinge station.

Lida Friluftsgård ligger vid sjön Getaren, centralt inom friluftsområdet. Lida har stor regional betydelse och är en av de mest välbesökta friluftsanläggningarna i stor-Stockholm.

Lida Friluftsgård ligger på mark som ägs av Botkyrka kommun. Området består till största del av skog som omgärdar sjön Getaren. Vid själva gården, som även är ett  värdshus med konferensanläggning, finns stora öppna gräsytor och grillplatser. Vid Lida Värdshus med utsikt över sjön ligger Lida Friluftsgolf. Intill skidbacken ligger höghöjdsbanan Accropark. Sjön Getaren erbjuder sommartid friluftsbad med sandstrand och bryggor och ett speciellt hundbad

Accropark är en höghöjdsbana som ligger på Lida. Det är en populär aktivitet för familjer och grupper med banor i olika svårighetsgrader. Skridskoåkningskidåkninglöpning och slalom är andra aktiviteter som kan göras i anslutning till friluftsgården. Många av de leder som tar dig ut i naturreservatet börjar vid friluftsgården. 

Lida Friluftsgård är en del av naturområdet Hanvedenkilen som är det största sammanhängande naturområdet inom några mil från Stockholm city. Hanvedenkilen sträcker ut i sig i Botkyrka, Huddinge och Haninge kommun. Inom området finns sju naturreservat och sex Natura-2000 områden.

Med Botkyrka kommuns webbkarta kan du utforska området från luften

Prenumerera på vårt nyhetsbrev