Generation Pep

Lida Friluftsgård är en del av nätverket Generation Pep och tillsammans bidrar vi till att barn och ungdomars aktiva och hälsosamma liv.

Fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor gör att vi mår bra här och nu, och är dessutom två av de mest effektiva sätt som finns att förebygga framtida sjukdomar och ohälsa. Goda vanor grundläggs tidigt och det borde därför vara en självklarhet att alla barn och ungdomar ges samma förutsättningar till en aktiv och hälsosam livsstil. Så ser verkligheten inte ut. Bara tre av tio ungdomar kommer upp i den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, 60 minuter per dag, och bara en av tio äter tillräckligt mycket grönsaker, frukt och bär. 

Detta vill vi vara med och förändra! Därför är vi en del av nätverket Generation Pep och stödjer deras vision - att alla barn och ungdomar ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation, startad på initiativ av Kronprinsessparet. 

Vi på Lida bidrar genom att utveckla friluftsområdet för att locka fler barn och ungdomar till att röra på sig och upptäcka naturen. Här finns bland annat Lida Naturparkourpark, Balanslek och flera upptäckarstigar för barn som är gratis och öppna året runt. På vintern prepareras längdskidspår, pulkabacke och skridskoisar och vi har flera rastplatser där man kan äta sin goda och hälsosamma matsäck. Lida Friluftsgård är en plats att upptäcka friluftsliv, natur och hur härligt det är att leka och röra på sig utomhus, vi kallar det Det enkla äventyret,

Läs mer om Generation Pep och deras arbete här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev